Compliance & Legal Recruitment Consultant

Compliance & Legal Recruitment Consultant
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: 3 ans
Secteur d'activité: Bureau de recrutement
Réf: LeXGO15/01
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

YouConnect est un bureau de recrutement indépendant, spécialisé dans le placement de profils juridiques et RH, tant pour des postes permanents que pour des postes d’intérim.

Notre mission est de réaliser une mise en adéquation optimale entre candidat et offre d’emploi. Nous présentons à nos candidats des offres d’emploi faites pour leur plaire parce qu’elles leur permettront de se dépasser. Nous mettons en relation des entreprises et des professionnels du droit et des RH à même de contribuer au développement futur de l’organisation. De plus, nous créons des liens et aidons nos partenaires à construire des carrières bien au-delà de la signature du contrat.


Wat biedt YouConnect jou? 

Dat vertellen we je graag in geuren en kleuren in ons kantoor in Gent, Antwerpen-Berchem of Brussel, op de locatie die voor jou het meest geschikt is. Ook de uitvoering van de job kan op één van deze drie locaties en deels van bij je thuis. Alle werkplekken zijn gekozen met het oog op een goede bereikbaarheid met trein en/of tram. En, het mag gezegd, het zijn prachtige kantoren om te werken!

Om je alvast een voorproefje te geven van wat we te bieden hebben: 

  • Een plek in een ondernemend en waardengedreven team dat initiatief aanmoedigt. 
  • Een functie in een uniek, jong bedrijf dat sinds haar oprichting 11 jaar geleden het verschil maakt in de markt en een stevige fundering heeft.
  • De mogelijkheid om een belangrijke schakel te vormen in de uitbouw van de sterke en snel groeiende compliance recruitment afdeling binnen YouConnect.
  • Tijd voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om leerrijke opleidingen te volgen.
  • Werken in rekrutering is best pittig, dat is geen geheim. Je krijgt bij ons veel autonomie en flexibiliteit in de uitvoering van de job, en we houden de vinger aan de pols wat betreft well-being.
  • Collega’s die niet perse zichzelf au sérieux nemen, maar wel hun job. Als professionele vakmensen zullen ze jou daadwerkelijk ondersteunen. Anderzijds leren wij ook graag van jou en bespreken we geregeld dossiers om elke klant de beste oplossing te kunnen bieden, ook die keer dat het misschien wat moeilijker gaat.
  • YouConnect werkt met een hart voor de maatschappij. Zo begeleiden we jaarlijks kosteloos een aantal jongeren intensief naar hun eerste job en dragen we bij aan een aantal goede doelen die zorgvuldig worden uitgekozen. Ook jij zal actief kunnen participeren in projecten die jou nauw aan het hart liggen.
  • Een goede verloning en interessante extralegale voordelen.

Je nieuwe job

Werving & Selectie: Je bent verantwoordelijk voor elke cruciale stap op weg naar het verbinden van Legal en Compliance professionals met hun volgende job.  Aan de hand van goed voorbereide intake meetings met de klant capteer je alle informatie om een juist begrip te krijgen van de uitdagingen van het bedrijf waarvoor je werkt. Je krijgt het ideale profiel perfect in de vingers. Met een grote dosis doorzettingsvermogen en goede casting van het juiste talent breng je de beste kandidaten in contact met geschikte opdrachtgevers. Je organiseert de juiste acties om dé kandidaat te kunnen voorstellen. Je werkt goed samen met onze Talent Researcher die gericht voor jou aan de slag gaat, en vult de resultaten aan met passende kandidaten die je spot in je eigen netwerk. Je informeert, begeleidt en adviseert de kandidaten. Je voert kwalitatief sterke interviews uit. Je durft kritisch te zijn, maar gaat steeds respectvol met iedereen om. Je rapporteert overzichtelijk en professioneel en houdt de vinger aan de pols bij je klant zowel als bij je kandidaten. Ook na de start van de nieuwe medewerker zorg je voor een vlekkeloze opvolging bij het bedrijf en bij de pas gestarte professional.

Business Development: Je draagt bij aan de groei van YouConnect door nieuwe klanten en nieuw juridisch en compliance talent te ontdekken en aan ons te binden. Je initieert marketingcampagnes en neemt deel aan onze evenementen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de ontwikkeling van de Compliance-recruitment business line (op termijn) als een belangrijk onderdeel van je functie te maken. Hierbij:

  • bouw je lange-termijnrelaties op: je geniet van het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met zowel kandidaten als bedrijven.
  • werk je aan een commercieel plan: je ontwikkelt een strategisch plan gericht op zowel de acquisitie van nieuwe klanten als het behoud en de uitbreiding van onze bestaande klantenrelaties.
  • ben je alert op kansen:  je signaleert en benut kansen in de markt en volgt deze op de juiste manier op.
  • Neem je deel aan netwerkactiviteiten: je blijft op de hoogte van relevante netwerkactiviteiten en zet YouConnect professioneel verder op de kaart.

Wie ben jij?

Je beschikt over een talent voor het opbouwen en onderhouden van menselijke relaties. Je bent een natuurlijke luisteraar, met een oprechte interesse in de passies en ambities van je gesprekspartner.

  • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de rechten, en enkele jaren relevante ervaring in een compliance omgeving. Hierdoor begrijp je de complexiteit en impact van compliance als geen ander.  Ervaring als recruiter is niet noodzakelijk: we bieden jou een grondige opleiding aan;
  • je beheerst perfect het Nederlands en werkt vlot in het Engels en Frans;
  • Je hebt de motivatie en het enthousiasme om commercieel werk op te nemen en de compliance departementen van onze klanten te versterken;
  • Je bent iemand die zeer actiegericht streeft naar een juiste selectie van compliance en/of legal talent voor onze klanten;
  • Je bent een doorzetter en vastbesloten om kwalitatieve resultaten te behalen;
  • Je hebt een positieve instelling, veel enthousiasme en een hoog energieniveau;
  • Je bent sterk in het opbouwen van relaties en het uitbreiden van je netwerk;
  • Je draagt integriteit, respect en discretie hoog in het vaandel.

Wie zijn wij

YouConnect, dat is een team van 21 competente medewerkers met één gemeenschappelijk doel: het verbinden van juristen, compliance- en HR-experts met een job waarin ze kunnen uitblinken.

Samen vormen zij een nichekantoor gespecialiseerd in interim management en in werving & selectie van legal, compliance en HR profielen.

Samen met onze klanten staan we voor pittige uitdagingen in de zoektocht naar talent.  We werken grondig aan elke opdracht om de kwaliteit te bieden waar we voor staan, met goede resultaten en een groeiende portfolio aan bedrijven.

Deze groei maakt dat we nu uitkijken naar een nieuwe collega om onze divisie Compliance Recruitment te versterken. De lat ligt best hoog. Door onze aanpak, het vakmanschap waarmee we werken, en de waarden die we hanteren.

Let’s connect!

We willen dé juiste persoon om ons team mee te verrijken. Iets voor jou? Contacteer Fien Stepman via telefoon (+32 474 22 46 25) of e-mail fien.stepman@youconnect.be. Zij zal je met veel plezier meer informatie bezorgen.

 

Google Maps
Google Maps