23/09/14

Vervroegde inwerkingtreding voor sommige hoofdstukken van boek XI “Intellectuele Eigendom” in het Wetboek van Economisch Rech…

Op 11 september 2014, werden in het Belgische staatsblad twee koninklijke besluiten gepubliceerd ter uitvoering van, enerzijds, de bepalingen inzake octrooien (hier) en, anderzijds, de bepalingen inzake aanvullende beschermingscertificaten (hier) in boek XI, "Intellectuele Eigendom" van het Wetboek van Economisch Recht.

Deze twee besluiten voorzien in een vervroegde inwerkingtreding op 22 september 2014 van een aantal bepalingen van boek XI, waaronder het hoofdstuk over octrooien en het hoofdstuk over aanvullende beschermingscertificaten. Andere hoofdstukken zullen, a priori, in werking treden op 1 januari 2015, zoals voorzien door het koninklijk besluit van 19 april 2014.

Het dient te worden opgemerkt dat in deze besluiten melding geen wordt gemaakt van de bepaling betreffende de exclusieve bevoegdheid van de Rechtbank van koophandel te Brussel voor octrooien en aanvullende beschermingscertificaten (artikel XI. 337). Artikel XI. 337 zal aldus in werking treden op 1 januari 2015, dit om de rechterlijke orde toe te laten de nodige maatregelen nemen voor de centralisatie.

dotted_texture