06/09/24

Managementoverdracht bij DALDEWOLF

Het advocatenkantoor DALDEWOLF kondigt een belangrijke verandering aan in zijn management. Patrick De Wolf, die sinds 2015 de functie van Managing Partner bekleedde, benadrukt: « Het kantoor is aanzienlijk gegroeid, zowel in omvang en in expertise als op geografisch vlak. Ik twijfel er niet aan dat een bestuur afgestemd op de uitdagingen van deze groei, ons nog verder zal brengen. » Hij is verheugd om vanaf 1 september 2024 de fakkel over te dragen aan een jong, getalenteerd en visionair team. Hij is ervan overtuigd dat DALDEWOLF zal blijven bloeien en zijn sterke positie in het ondernemingsrecht zal verstevigen, zowel in België als in het buitenland.

Drie vennoten, Aude Mahy, Laetitia De Smet en Yaël Spiegl, zijn door de vennoten gekozen als Co-Managing Partners van het kantoor:

Aude Mahy is gespecialiseerd in het Belgisch en het Europees voedingsrecht. Ze leidt de afdeling Food Law en vertegenwoordigt de belangrijkste nationale en internationale spelers in de voedingsindustrie. Ze is auteur van een toonaangevend werk op dit gebied. Haar werkterrein omvat zowel regelgeving als geschillenbeslechting.

Laetitia De Smet is actief in het vennootschapsrecht en focust op fusies en overnames, zowel in België als in het buitenland. Ze heeft een bijzondere expertise ontwikkeld in investeringsdossiers in Afrika, onder andere in de energiesector en in fintechs.

Yaël Spiegl leidt het team fiscaal recht en is gespecialiseerd in indirecte belastingen. Ze verleent bijstand en vertegenwoordigt onder andere Belgische en buitenlandse spelers in de vastgoedsector, de gamingsector en de automobielindustrie. Ze heeft talrijke gespecialiseerde publicaties op haar naam staan en wordt regelmatig uitgenodigd als spreekster.

Continuïteit en toekomstvisie zullen de kernwoorden zijn van hun mandaat. Ze hebben de ambitie om de groei en diversificatie die de afgelopen jaren is ingezet, verder te zetten en om de positie van DALDEWOLF op de binnenlandse en internationale markten verder te versterken, in het bijzonder in Afrika en Azië.

« Het waarborgen van de groei van het advocatenkantoor, met bijzondere aandacht voor onze waarden, waaronder de onafhankelijkheid van DALDEWOLF, zal centraal staan in onze missie. » zegt Laetitia De Smet, die ook het belang benadrukt van de verdere ontwikkeling van de internationale activiteiten, waaronder in de Verenigde Staten.

« Gezien de uitdagingen die AI, duurzaamheid en de daarmee samenhangende internationale kwesties met zich meebrengen, zullen we onze prioriteit leggen op voortdurende innovatie om zo in te spelen op de veranderende behoeften van onze klanten, » voegt Aude Mahy toe.

Voor Yaël Spiegl kunnen « deze doelstellingen en uitdagingen alleen worden bereikt dankzij de inzet en vaardigheden van alle medewerkers van ons kantoor. We zullen blijven streven naar het aantrekken van de beste talenten. »

Het nieuwe team is enthousiast: « Onder het leiderschap van Patrick is DALDEWOLF uitgegroeid tot een toonaangevende speler in het ondernemingsrecht, bekend om zijn excellentie en innovatie. We zijn vastberaden om het kantoor verder te laten groeien, met blijvende trouw aan de waarden van excellentie en integriteit die onze reputatie bepalen. »

Na drie opeenvolgende termijnen van drie jaar als Managing Partner van het kantoor, is Patrick De Wolf benoemd tot Senior Partner. Nu hij van het dagelijks bestuur is ontheven, zal hij als Senior Partner zijn ervaring verder ten dienste stellen van de associatie en zijn activiteiten binnen het departement Vennootschapsrecht verder ontwikkelen evenals binnen het DALDEWOLF-kantoor in de DRC, dat hij zal blijven besturen.

dotted_texture